Veilig tanden bleken met white strips van tandenstrips.nl!

Amerikanen lobbyen voor meer waterstof peroxide

pg-crest-whitestrips-lobbyVolgens een recent rapport dat in de zomer van 2013 door de Financial Times online is gezet , is Procter & Gamble hard aan het lobbyen om de richtlijnen voor whitestrips te versoepelen. Procter & Gamble is de producent achter oa de Crest Whitestrips, een product dat binnen de EU niet rechtstreeks aan consumenten verkocht mag worden omdat het niet voldoet aan de EU richtlijnen.

De krant meldt dat Charles E. Pierce , Group President van Global Oral Care en New Business Creation en Innovatie bij P&G, aangeeft dat de organisatie in gesprek is met EU-afgevaardigden over de kwestie. Pierce geeft aan dat tandenbleekproducten steeds populairder worden in landen als de VS , Brazilië en China. Hij suggereert ook dat er een latente vraag voor voor oa de Crest White Strips is in Europa. Als zodanig wordt de lobby door P&G ingezet om te producnten ook weer toe te laten tot de consumentenmarkt.

Na advies van het Europese Wetenschappelijk Comité voor consumentenveiligheid heeft de Raad van de Europese Unie de richtlijnen voor tand whitening producten in 2011 gewijzigd. Momenteel zijn uitsluitend tandenbleek- of whitening producten met een waterstof peroxide gehalte van minder da 0,1% toegestaan voor rechtstreekse verkoop aan consumenten. Producten die tot 6% waterstof peroxide bevatten mogen alleen verkocht worden aan en door tandartsen.
Sommige whitening strips en mondwaters van P&G overschrijden deze grenzen met als gevold dat ze niet meer over de toonbank verkocht mogen worden in grote delen van Europa. De Crest White 3D Whitestrips bevatten tussen de 6 en 10 procent waterstof peroxide en de 3D White mondspoeling bevat 1,5 procent van deze chemische stof, aldus de Financial Times.

Share this post